Historia - Caravan i Eskilstuna AB

- Ett 49-årigt familjeföretag

De var tidigt ute, Sten Johansson och hans Margareta. Året var 1967, och det fanns knappt sex tusen husvagnar i Sverige. En av dessa lånade Sten några sommarveckor, för att kunna ta med familjen på spännande upptäcktsresor. Det blev en lyckad semester som öppnade upp familjen Johanssons ögon för campinglivet.

Våren 1969 valde Sten tillsammans med Margareta att pröva på livet som husvagnshandlare - i varje fall på fritiden - hemifrån deras gård strax utanför Torshälla. Deras garage och ett förråd fick fungera som försäljningslokal. De köpte in tre engelska Thomson-vagnar för 30 000 kronor, vilket var väldigt mycket pengar för Sten och Margareta under den tiden.

De tre första husvagnarna fann snabbt sina ägare, och de följdes snabbt av fler. Sten märkte att husvagnar var ett snabbt växande intresse, vilket inte minst märktes den dagen då de själva skulle åka på semester igen. Husvagnen var packad och ungarna satt i bilen, då det kommer fram en herre och frågar Sten om han får köpa deras vagn. Sten sa åt honom att komma tillbaka lite senare när de kommit hem från semestern - vilket han också gjorde.

De husvagnsmärken som passerade firman blev också fler, och redan 1972 började Caravan i Eskilstuna AB att sälja KABEs husvagnar, och är därmed en av de äldsta KABE-återförsäljarna i hela landet.

Fritidssysselsättningen blev ett heltidsjobb för Sten, och man tvingades bygga till. En maskinhall restes och ladugården byggdes om och fick fungera som butik och kontor. De fick in fem husvagnar i hallen, och att ha en tillbehörsbutik under den tiden var något alldeles unikt.

Sedan dess har om- och tillbyggnationerna varit många. Man brukar ju säga att tiden går fort när man har roligt, och det är precis vad vi på Caravan Eskilstuna har. Och som än idag, 49 år senare, är vi ett familjeföretag med stark sammanhållning.

Caravan Eskilstuna drivs idag av Sten och Margareta Johanssons son Håkan Johansson. Företaget har nästan 20 anställda och saluför husvagnar från KABE och Adria samt husbilar från Carthago, KABE, Adria och Sun Living. Hos oss finner du även förtält och lufttält från Isabella, Svenska Tält, Ventura och Kampa Air samt alltid ett 100-tal begagnade husvagnar och husbilar. Vi servar alla typer av olika märken, samt utför försäkringsarbeten och reparationer. I vår välförsedda tillbehörsbutik, med Fiammas välgjorda markiser och hela KAMA Fritids sortiment om ca 9 000 artiklar, finner du allt som behövs för en lyckad semester och fritid!

Vi bryr oss om dig och din husbil/husvagn!
- Varmt välkommen till Caravan i Eskilstuna AB för ett professionellt och komplett omhändertagande.

Med vänliga hälsningar
Håkan Johansson med personal

1982. Sten Johansson (grundaren) bredvid fabriksny KABE Travel Master 1983.


2010. Sten Johansson (grundaren) bredvid fabriksny KABE Travel Master 880 LT 2011.

Kontakta oss

Viggeby Solbacken
635 09 Eskilstuna

Telefon: 016-34 40 80
E-post: info@caravan.se 

Öppettider

Försäljning & Butik
Måndag - Fredag: 09.00 - 18.00
Lördag: 10.00 - 14.00
Söndag: Stängt
Verkstad
Måndag: 09.00 - 17.00
Tisdag - Fredag: 08.00 - 17.00

Några ord från vår VD

Vi är ett fullserviceföretag. Det betyder att vi säljer, servar och utrustar allt från minsta husvagn till största husbil. Vår 49-åriga erfarenhet borgar för Din trygghet med hög kvalitet- och servicenivå.

För oss på Caravan Eskilstuna är Din fritid viktigast. Vi vet att en bra husbil eller husvagn inte bara innebär en god bekvämlighet, utan också skapar minnen för livet som gärna delas med nära och kära.

Läs mer här »

Håkan Johansson, VD, Caravan i Eskilstuna AB