Uppvägning / Omtypning

Nya trafikregler ger nya möjligheter. Den 19:e januari 2013 inträdde de nya körkortsreglerna som ger möjligheten till högre totalvikt i kombination med en enklare utökad körkortsbehörighet. 

Vi har stor efterfrågan bland våra kunder att erbjuda service och hjälp i samband med en omtypning eller uppvägning. Vi ordnar allt från eventuell teknisk förändring till beställning av korrekta intyg och dokument.

Utöver kostnader från tillverkare/generalagent/Svenska Bilprovningen tar vi ut en administrativ avgift för att utföra önskad omtypning. 

För att kunna göra en förändring krävs inledningsvis ett godkännande av tillverkaren, det är bara tillverkaren som kan godkänna eller avslå en förfrågan om ändrad totalvikt på husvagnen/husbilen.

Som auktoriserad verkstad kan vi hjälpa er med att söka ett sådant godkännande från våra fabrikat KABE, Adria och Carthago. Självklart försöker vi även hjälpa dig som köpt ett begagnad fordon av annat fabrikat från oss.

Vanligtvis är stegen för en totalviktsförändring följande:
•  Söka godkännande från tillverkaren.
•  Beställa intyg/dokumentation/typskylt från tillverkaren.
•  Utförande av teknisk förändring enligt tillverkaren.
•  Registreringsbesiktning för kontroll av teknisk förändring/intyg/dokumentation/typskylt.

Priser:
•  Riktpriser för totalviktsförändring är ca 5-10 000 kr. Utöver detta tillkommer även registreringsbesiktning på ca 1 100 kr.
•  Kontakta oss för prisuppgift på just ditt fordon, priserna skiljer sig åt beroende på vilken teknisk förändring som måste utföras enligt tillverkaren. 

Kontaktinfo

Jennie
Jennie

Kundmottagare/Reservdelar
Telefon: 016-34 40 80 - Tryck 3 för verkstad
E-post:

Mikael
Mikael

Verkstadschef/Kundmottagare
Telefon: 016-34 40 80
E-post: mikael@caravan.se

Kontakta oss

Viggeby Solbacken
635 09 Eskilstuna

Telefon: 016-34 40 80
E-post: info@caravan.se 

Öppettider

Försäljning & Butik
Måndag - Fredag: 09.00 - 18.00
Lördag: 10.00 - 14.00
Söndag: Stängt
Verkstad
Måndag: 09.00 - 17.00
Tisdag - Fredag: 08.00 - 17.00

Några ord från vår VD

Vi är ett fullserviceföretag. Det betyder att vi säljer, servar och utrustar allt från minsta husvagn till största husbil. Vår 49-åriga erfarenhet borgar för Din trygghet med hög kvalitet- och servicenivå.

För oss på Caravan Eskilstuna är Din fritid viktigast. Vi vet att en bra husbil eller husvagn inte bara innebär en god bekvämlighet, utan också skapar minnen för livet som gärna delas med nära och kära.

Läs mer här »

Håkan Johansson, VD, Caravan i Eskilstuna AB